Producătorii autohtoni de lactate JLC și Incomlac furnizează în rețeaua comercială produse cu cantități neconforme de grăsimi vegetale. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), probe prelevate pentru verificări au confirmat prezența grăsimilor vegetale în produsele lactate, transmite IPN.

Brânza proaspătă de vaci 5% de la JLC conține 21,75% grăsimi vegetale, iar cea de 2%  – 14,93% grăsimi vegetale. În untul „Crestianscoe” de la Incomlac conținutul de grăsimi vegetale este de 15,54%; în brânzica glazurată cu umplutură de lapte concentrat fiert – 60,81%, în brânzica dulce Mic Vis cu caise – 34,18%, iar în brânzica glazurată cu aromă de vanilie conținutul de grăsimi vegetale depășește 77,51%.

Potrivit ANSA, operatoriilor vizați li s-a cerut retragerea imediată a produselor neconforme din rețeaua comercială, iar pentru că nu s-au conformat au fost amendați cu până la 15 mii de lei. 

Pentru prevenirea comercializării produselor neconforme, inspectorii ANSA vor verifica până la sfârșitul lui martie toate întreprinderile de profil din țară.